MADU D5 ADALAH SEBUAH SYARIKAT YANG MENJUAL MADU ASLI

photo_2_2024-05-15_08-57-36

LATAR BELAKANG MADU D5

Madu D5 ditubuhkan pada Mac 2019 yang berdaftar dengan Suruhanjaya Malaysia di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan, 1965 (Pindaan 2001). Syarikat ini ditubuhkan secara Perkongsian Liabiliti Terhad (PLT) dan salah seorang pengarah syarikat Madu D5, Mohamad Firdaus Bin Ahmad. Syarikat didaftarkan dengan jenis perniagaan yang mengenengahkan kegiatan-kegiatan bersabit dengan menjual pelbagai jenis barang sebagai perniagaan utama syarikat ini.

photo_10_2024-05-15_09-09-57

BAGAIMANA PERMULAANNYA

Sebelum permulaan menjual madu sendiri, Pengarah syarikat ini hanya membantu kawan kawan menjual madu. Dengan mengambil pengalaman yang ada, beliau berminat lebih dalam untuk menceburi bidang ini sehingga ingin menubuhkan sebuah syarikat madu yang dikenali sekarang iaitu Madu D5. Di awal penubuhan, syarikat ini hanya menjalankan perniagaan dengan menjual madu secara kecil-kecilan, menapis, membungkus madu semua dilakukan di rumah. Potensi bagus yang ditunjukkan oleh perniagaan jenis ini membuatkan pihak kami bersungguh-sungguh menceburi bidang madu ini.

Pada tahun 2020 bermulanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), bisnes madu ini berkembang dengan maju secara drastik sehingga dapat menaikkan nama syarikat ini. Syarikat ini juga menjual Habbatus Sauda. Habbatus Sauda dan Madu Tualang adalah ubat semula jadi yang dapat memberikan kesihatan yang baik dan juga boleh menghindarkan diri dari sebarang penyakit. Madu D5 juga pernah disiar di radio-radio Kelantan sebagai contohnya Molek FM dan juga disiarkan di televisyen iaitu pernah disiar beberapa kali di Tv Al-Hijrah supaya dapat meluaskan Madu D5 di pasaran luar.

photo_1_2024-05-15_08-57-10
photo_3_2024-05-15_08-57-36

Madu D5 juga membuka tempat operasi yang lebih besar untuk madu kerana stok madu masuk sangat banyak.Ini disebabkan permintaan orang ramai untuk membeli madu terutamanya madu tualang, berkembang dengan maju sehingga memerlukan 15 tong hingga 20 tong untuk satu bulan. Madu D5. Madu D5 juga memberi pendapatan kepada orang lain untuk menjadi ejen Madu D5 supaya dapat berkembang lebih maju sehingga terkenal seluruh dunia. Dengan beberapa siri kejayaan menyiapkan projek-projek sebelum ini membuatkan kami yakin bidang yang dipilih ini adalah bidang yang betul dan berpotensi untuk dimajukan.

Dengan keupayaan pekerja-pekerja mahir serta berpengalaman dan separa mahir yang ada, kami yakin syarikat ini mampu menapak lebih jauh dan lebih maju di masa hadapan. Di samping itu, kami mempunyai barisan pihak pengurusan dan jurutera-jurutera yang mahir, cekap dan berpengalaman.